Ahad

Makanan Yuki & Tery

Dear Dairy,

malam ni Naru saje je nak kongsi pasal makanan baby Naru hehe..Mana la tau lepas ni ade kawan-kawan blogger Naru yang nak try bela hehe..Jujur cakap Naru dulu agak kejam mase mule-mule jage Yuki sebab tak berapa nak reti huhu Tuzki Bunny Emoticon..Abis bulu kat kaki Yuki gugur..Botak..Naru risau jugak la siap bawak pergi klinik haiwan.. Tapi malangnya tak ramai doktor veterina yang pakar ngan sugar glider..Selalu dorang expert kat kucing dan anjing je (Yuki panjat kepala Naru..Dia tahu Naru tulis cite pasal die). Macam-macam Naru wat dari bagi makan HPW dan madu sampai Naru beli ubat tuk alga(kalau tak silap) sebab dari mulut kawan-kawan yang bela dorang kata bakteria tu sekarang ngah merebak kat sugi..dan lagi satu kawan Naru cakap kalau bulu gugur ada kemungkinan sugi tu tengah stress..(Tetibe kepala Naru basah..??)


'Yuki apa kamu dah wat atas kepala momy ni? Yuki kencing kat kepala momy!!huhu.. Tuzki Bunny Emoticon'


(Selepas keluar dari bilik air..Sambung menaip  Tuzki Bunny Emoticon wee)


Ok sambung balik..Baby Naru ni tak berape boleh makan HPW..memang dorang suke tapi bile berak taik cair susah nak cuci huhu..Lepas tu Naru terus bagi tablet tuk Yuki



Alhamdulilah senang taik dorang dah tak cair hehe..Tapi kalau nak bagi sugi makan ni..Air bersih mesti kene bagi sebab bende ni terlampau la kering..Buah-buahan tetap kena bagi walaupun dah ade tablet tau. Bile Naru mix tablet ni ngan buah potong, lagi baby Naru suke makan


Yang ini sampingan je. Rumput kering ni kire macam clean kan balik perut dorang..Kasi cuci bakteria dalam perut hehe..Selain makanan ,rumput kering ni turut menjadi tempat dorang tido dan bermain hehe. Banyak function.


Last but not least is meal worm..One of favbret Yuki hehe..(sebenarnye dia lagi suka yang hidup tapi Naru geli nak bagi T^T).Yang ini not bad la..bukan sahaja cacing tu dah mati tapi siap tambah telur ngan madu..Complete diet meal hehe..(sugi pon kne diet tau kalau gemuk nanti susah.-Naru akan try explain more for the next entry ok )
Tuzki Bunny Emoticon

soo pe lagi give your sugi the best..Bagi makanan yang betul

BUKAN BAGI MAKANAN KUCING SEBAB AKAN MENYEBABKAN SUGI KENA PENYAKIT BATU KARANG DAN MATI


Night sume,
NarumiTuzki Bunny Emoticon

2 ulasan:

Pendamba Mawar berkata...

fuh nama semua jepun.haha..:P

narumi sakura berkata...

hahaha mesti2 >_<

Jom Terjah

Senarai Blog Saya

Blogger templates