Isnin

Statement bagi orang yang tak pernah beli barang online

Mungkin agak kasar. Tapi ini statement paling bodoh pernh Naru jumpa. Ni namanya orang yg cuba mmbunuh bisnes online.

Kenapa bisnes online tak letak harga. Jawapnya>>

1. Walaupun dah letak harga tapi ramai jugak yg comnt kt situ PM Harga. Jadi tak guna letak.

2. Kalau seller tak letak harga jadi tak mustahil untuk bolh tawar mnawar walaupun 1 item. Kn stu kelebihan tu.

3. Bila online bukn sahaja seluruh Malaysia malah 1 dunia yang akn tgok. Jadi tak mustahil berlaku persaingn tak sihat bila ada yang cuba bermain dengan harga. Cth, klu yg mnjual itu direct pemborong mungkin bolh jual murah tapi kalau yg mnjual tu agent atau pihk ketiga mstilh die pun nk untung. Klu dedahkn harga semua akn beli pada direct pmborong abih yg pihk ketiga ni mcm mna lak nk hbiskn stok die?

4. Admin page memang takda button untuk start PM fb user (customer) biasa dia cuma boleh like,blas komen,BALAS PM. Jadi klu admin page tu suruh PM mereka dulu tuk order/price/details ikut aja la. Tak payah nk coment bnyk2 kt page tu suruh PM. Memang sampai ke tua pun admin page tu tak boleh PM korang.

5. Kalau agk2 korang mmng tak suka atau fedap sgt dah nak beli online korang pegi je la cri or beli kt kedai tak payh nk sshkn peniaga online atau mmburukkn lg bisnes online.

Sekian,
Wasalam.

P/s: hanya pandgn sendri klu ade yg terasa mnta maaf. Hanya untuk bg explanation pada yg suke sngt buruk sangka sebelum mngethui hal sebnr.


2 ulasan:

Lynn Damya berkata...

Salam, haha statement bawah sekali tu dpd customer ke? Gila kerek. Tggu lah kalau dia run online bisnes, baru rasa apa yg kita rasa. Sy jual craft mmg selalu letak harga dlm gambar tu, tp tetap tanya berapa harga, ttp suruh PM harga..menyakitkan hati...buta ke apa? haihh~

tiga lalat berkata...

Salam. Hee bengang saja kan kalo tiada tanda harga.

Jom Terjah

Senarai Blog Saya

Blogger templates