Rabu

Customer VS Worker-hanya kerana RM1

Dear Dairy,

rase-rase all boleh agak tak kedai ape?

 hari ni ialah hari yang paling tak boleh lupa wat Naru. Lepas ni sumpah tak jejak kaki dah kat Subway Giant, Shah Alam. Sume ni berlaku sebab seorang pekerja perempuan yang rude gile kat situ. Dah la malas ,rude pulak tu.. 

Kejadian berlaku mase Naru nak melawat kawan Naru yang kebetulan kerja kat Subway tu jugak (Lin). Naru pon dah lama gila tak makan Subway kot. Naru pon oder la Subway Veggi (tengah diet) satu set sekali ngan cokkies n air. Sampai kat kaunter Naru tengok kat mesin tu tulis RM11.40. Naru mula-mula hulur Rm20, kemudian bile Naru sedar dalam purse ade RM2 Naru cepat-cepat la bagi die. Mase tu dia macam dah kelam-kabut.

Rasanya orang yang tak pernah kerja cashier pon mesti tau kot ape nak buat. Ofcos la kite akan lega customer bagi duit kecik dan kita akan bagi balik RM10 lebih tadi. Ini tak die bagi balik baki RM11.40 dari RM22 yang Naru bagi. Pada mulanya malas la nak bagi balik. Rm1 pon duit kot best pe dapat makan murah walau RM1. Tapi bile kawan Naru bagi tau minah tadi pergi kecoh-kecoh cakap Naru tak pandai kira. Dah la depan kawan Naru sendiri kan.. Memang Naru terus tanya kat Lin.

'Lin nak aku malukan die tak?'

Abis je makan Naru terus serang die....

'U ni tak pandai kira duit ek? Tadi u bagi i baki lebih la'

'Tadi bukan cakap bagi Rm 23 ke?'-waktu ni die macam dah tinggi suare tau

'Kenape u tak tengok sendiri berapa i bagi? Kenapa nak tanya pulak?'
(Cube fikir lojik kalau die trus customer gile-gile kalau Naru cakap Naru bagi RM50 pon die percayakan? Nampak sangat die tak fokus keje. Ape taknye memanjang mesej kalau supervisor tak cakap ada customer nak bayar selagi tu dia main hp dia kot)

'Nah amik la..'-Naru dah la kena cepat. Perjalanan dari Shah Alam ke Kajang mau makan mase 1 jam. Waktu dah pukul 7.30..Pukul berapa aku nak sampai umah.

Lepas tu minah tu cakap
'Tak yah la nak marah-marah!'
Naru macam dah buat muka. Mase bile aku marah ko? Ko yang tinggi suare dulu ke aku? Aku customer kot kalau aku marah pon aku ada hak.

Waktu Naru terus je blah. Kalau tunggu lagi mesti ade yang kene pelempang Naru huhu..

Naru tanya Lin pasal dia.Lin cakap minah tu still cakap dia betul then untuk puaskan hati sume orang supervisor tu pon cek la balik duit dalam cashier. Dan terbukti la Naru betul kalau Naru tak bagi RM1 tadi die mungkin short RM1..Malu die terus masuk dapur terus tak cakap ngan Lin haha..Naru tau dia selalu buli Lin or nak malukan Lin. Kali ni bia Naru lak malukan dia hohohoho..Tuzki Bunny Emoticon

Yang senang hati dapat balas dendam,
Tuzki Bunny Emoticon Narumi

5 ulasan:

cici tembikai berkata...

hahaha kelakar lah you babe -.-''

actually I pun selalu bengang dgn pekrja macam tu . i selalu kene kat train station. selalu betina ler. dorang dok tergelak2 dgn jantan, takpun main msg. pastu bagi duit salah. -.- taktahu lah sengaja ke tak , kalau sengaja. haram lah duit tu =)

i pun bekerja jugak , jumpa org ramai , tapi sabar2 lah nak guna hp tunggu lah takde org ke apa ke . makan gaji buta betul.

i jenis malas nak mintak balik -.- my mom selalu marah =/ ohh penah org tu salah bagi tiket. tu lagi teruk , sampai station i tak leh kuar -.-'' buat malu kang org ingat i saja je amek tiket salah . haish

IntaNBerliaN berkata...

apa la.. ada gak org gitu..

narumi sakura berkata...

hehe kite biase2 je..

Kannn Naru pon bengang bile ade kaum pompuan yang suke mengedik ngn laki smbil makan gaji buta.meluat gile..

erm ^^ betul2. kite tgh bkerje msti pndai uruskn mase brmsej ngn keje tul x..

salah tiket?..lagi ganas huhuhu...

Lynn Damya berkata...

haha, cici pon ade kat sini :D, selalu dh mcm ni, mmg selalunya pekerja pmpuan lah, cukup lah dy buat muka kt kita, aku dh menyampah dh, haissh..apsal ek minah2 ni baru kerja cmtu dh berlagak mcm kerja ape je..sakit hati betu..BTW, great job naru, haha :p

narumi sakura berkata...

Lynn-hahaha sokong!!..selalunya yang buat macam ni bagi Naru prmpuan yang taraf rendah n low English Education (tangan ala2 Usop-Hantu kak Limah balik kampung)..hehe tq2 >_<

Jom Terjah

Senarai Blog Saya

Blogger templates