Khamis

Comic Fiesta 2011 KLCC

Dear Dairy,
   baru-baru ni Naru pergi Comic Fiesta 17/12 hari sabtu.Ahad pon ade tapi Naru tak pergi akibat stress dan agak kecewa sebab orang ramai sangat sampai Naru pon tak leh nak masuk dalam Hall Convention die huhu..tiket banyak tapi orang beratur panjang tak dapat masuk..T^T..Tahun ni kali pertama Naru pergi sebagai Cosplay hehe.Nak salah kan sesiape pon tak boleh. Event ni sekali setahun tapi bile sekali dah buat amik kau macam bom Hirosyima sesaknya. Naru ingatkan orang Malaysia je yang datang tak sangka Cosplay dari jiran kita Singapore pon datang..Mesti semua tertanya-tanya kan ape tu cosplay.


Cosplay コス プレ kosupure?), kependekan daripada "costume play" (harfiah: Permainan Kostum), adalah jenis prestasi seni di mana peserta don kostum dan aksesoriuntuk mewakili watak tertentu atau idea . Watak sering diambil dari rekaan popular di Jepun, tetapi trend baru-baru ini termasuk kartun Amerika dan fiksyen sains. Sumber kegemaran termasuk mangaanimetokusatsubuku komiknovel grafikpermainan videohentai dan fantasi wayang. Setiap entiti dari maya nyata atau dunia yang sesuai untuk tafsiran dramatik boleh diambil sebagai subjek. Sesuatu yang tidak biasa dilihat ialah crossplay, dengan perempuan memainkan peranan lelaki dan lelaki memainkan peranan perempuan.


Sumber:http://ms.wikipedia.org/wiki/Cosplay

Cosplay ni ada jugak peraturannya. Bagi comic fiesta tahun ni peraturan dia tak boleh tangkap gambar di Garden KLCC sebab pengurus die hanya tempah kawasan Mall dan Hall je tapi bile dah crowded sangat jadi la macam ni...





Hehe Madness..sesakkan?..Eh mane gambar Naru?hehe 



THE END 
 Salam Sayang dari,
Narumi





2 ulasan:

Lynn Damya berkata...

wah, u're joined the costplay?? really amazed okay, hahaha u're really true anime lover ! :D haha

narumi sakura berkata...

hehe that is my third time in cosplay but first time in comic fiesta..LOLS...hehe tq >_<..u really like laugh a lot haha

Jom Terjah

Senarai Blog Saya

Blogger templates