Sabtu

4/7/2011, 1.50 am

Dear Dairy,
         Aku baru je balik dari makan KFC ngan my new roomate..Syira name die n die gak yang blanje aku makn KFC hehe..Arigato!!.. Hari ni gak hari pertma aku masuk umah sewa aku kat shah alam untuk semster 5. Dah la aku tukar rumah last mint sebb ade perselisihan ngn budak roomate rumah sblum ni..(nmpak sngt aku ni budak bermasalah) Firts time gak la bawak moto dtng shah alam ni..nsb baik x sesat..dari kkajang tu..terel x??dh la x tau langsung main redah je..

         Ok aku tipu..Aku memang bawak moto tpi follow kate ayh aku dri blakang hahaha..Sampai je USJ ayah aku ajak makan kat kedai mamak die selalu makan waktu bekerje kat shh alam dlu..katenye dh 10 thun die x pegi kedai mamak tu(x sangke kedai tu masih wujud dan berthn smpai skrng =_=) Sowi la xde gambar..lupe la nak tangkap..Selepas habis nasi 2 pinggan dibelasah ayah aku pon ckp..'Masakan die dh tak sedap macam 10 thun yang lalu' (AYAH DH BELSH 2 PINGGN MASIH NK CKP MCM TU!!)..Selesai je aku bayar ayh aku ajak g lalu gerai rojak famous kat situ..dan macam biasa orang beratur panjang nak beli rojak n condol die..mak mcm nk beli tau..last2 aku ckp x yah la bnyak g tmpt nk g..(aku dh x sngup beratur 1 jam lebih tuk dptkn rojak n condol die)

       Tapi yang uniknye gerai ni..die x sediakan kerusi n meja..so pandai2 la korang nak makan..dan pingan plstik dan magkuk plastik pandai2 la korang msukkn dlm besen ye..Time ni la nk tngok orang mkn bediri,orng mkn dlm kate ramai pntu terbukk,makan tepi longkang dn macam2 lagi la..

       Sampai kat umah sewa aku macam Alien. Sorang pon aku x kenal..sorng ni nmenye Ika (klu x silap) die dok borak ngn kwan laki die kat luar..mak aku trus ckp 'ish pe x senonoh je perngai dak2 umah ni.akk jngn ikutt dorng' ye la mak..pdhl die x tau anak die lagi teruk perngai..aku x suke gile ngn fikiran mak aku yang close minded n terlalu kampung..klu bolh die je yang betul..benci aku..ayah aku jugak yang sporting..

      Selesai je aku shoping almari n bawak atas..Famly aku pon balik..aku dh x tau nak wat pe si Syir ni 1 bilik n klas ngn aku..malangnye die dtng lmbat..Aku terperap la dlm bilik (kdng2 aku boleh jadi anti-sosial n emo) aku punye la excited nk pasng almari rendah 3 tingkat tu..bkk2 dh la care2 pon xde bagi tau..kne gune skru driver ngn hammer lgi..AKU MNE DE SUME TU!!aku ingtkn pakai skru yang ade kunci bntuk L tu..(korng phmkn yang mne)..punye la aku susun n fikir macam mne nk pasang..macam2 bentuk aku wat..sampai 1 keping almari tu jatuh n wat bunyi kuat..dh la bilik tu begeme..aku cuak..kat luar aku dngar budak2 ni macam kecoh tnye sape jatuh tangga (rumah sewa aku teres 2 tingkat) aku x tau la nak gelak ke atau rase besalah..aku duk je dlm bilik snyap2 kih3..dh bepeluh2 n makan mse 1 jam gak la bru aku dpt pasang almari tu..tu pon x kukuh aku pakai kabus je..skru pon terkeluar mcm nak x nak je psng..

    Dlam pukul 10 mlm kot Syira pon sampai nasib baik die bawak skru driver..YAY!! my HERO..cepat2 aku pasang n tolong angkat barng die..Abang die boleh thn hensem tpi dh kawin anak 1 la kih3..ok la sampai sini je kisah aku kat rumah sewa..nnti aku smbung lagi kisah aku kat sini ye

2 ulasan:

asraf berkata...

kunci bentuk L??allen key la sayang..haha

narumi sakura berkata...

hahaha yeke >///<'..tq2 =p

Jom Terjah

Senarai Blog Saya

Blogger templates